Autó

Bill Gates belevágott az autók forradalmasításába

Egészen pontosan az elektromos autókéba.

AFP

Nem konkrét márkába fektetett, hanem a QuantumSpace nevű cégbe, ahol az akkumulátor-technológia fejlesztésével foglalkoznak. Logikus, hisz az elektromos autók legnagyobb rákfenéje az aksi és a hatótáv, amiben messze elmaradnak a robbanómotoros autóktól. Így tehát nem csoda, hogy Bill Gates a legkritikusabb területre fekszik rá.

A QuantumSpace a Volkswagennel karöltve szilárdtest-akkumulátort fejleszt, ami nagyobb hatótávot biztosíthat az elektromos kocsiknak, na meg rövidebb ideig tart feltölteni őket és biztonságosabbak is a lítiumion-egységeknél.

Jagdeep Singh, a vállalat vezetője azt nyilatkozta, hogy a technológia már kész, most már csak a hatékony tömeggyártáson ügyködnek.

Tehát a kocsik fejlesztése zajlik, de Gates kitért arra, hogy a valódi változáshoz a lehető legtöbb járművet elektromossá kell változtatni, így a hajókat és a repülőket is. Az utóbbinál különösen problémás a dolog, elvégre a plusz tömeg jelentősen csökkenti a hatótávot, egy darabig még Elon Musk szerint sem lesznek elektromos repülők.

“Még 3-4 év” – Elon Musk megszólalt az elektromos repülőzésről


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló