Autó

Átadták az első Esélyautókat

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.14 | 11:18

Új szervezet segíti a mozgásukban korlátozottak mindennapjait.

Az Esélyautó azok számára hozzáférhető, akinek különösen jól jön a négykerekű segítség. Négy, SEAT márkájú autót a napokban adtak át, elsősorban személyszállításra, gyógyszerszállításra, valamint az élelmiszer- és drogériai beszerzésekre használják majd.

Összesen négy autót állított szolgálatba az Esélyautó Magyarország Kft., amiben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Porsche Hungaria és az öt legnagyobb fogyatékkal élőket tömörítő érdekvédelmi szervezet volt a segítségükre. Az első SEAT Leon kombi Szombathelyen került átadásra. Örömmel próbálták ki maguk az ellátottak is, de elsődlegesen gyógyszerszállításra, valamint az élelmiszer- és drogériai beszerzésekre használják majd.

Az állam és az érdekvédelmi szervezetek közös célja, hogy a mozgásukban korlátozottak vagy más akadályoztatással élők ellátását segítsék az esélyautók forgalomba helyezésével, legyen szó akár élelmiszerszállításról, gyógyszerek kiváltásáról, vagy a mozgáskorlátozott személyek szállításáról.

A veszélyhelyzet idején a fogyatékkal élők nappali ellátása szünetelt, ám a szolgálat munkatársai otthonukban is segítették az érintetteket. Ehhez fontosnak bizonyult a gépkocsik használata. Az újonnan beszerzett kombit a helyi önkormányzat a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. (FÉHE) részére adományozta. A szervezet korábban két, saját tulajdonában lévő autóját használta ugyanerre a célra, ám ezek a használat során már annyit amortizálódtak, hogy óriási hasznát látják majd a vadonatúj gépjárműnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló