Autó

Nagyon durva lett az Audi első, teljesen elektromos kocsija

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.19 | 07:22
  • trendindex: 2

Kaliforniában mutatták be az Audi e-tron-t, ami a német cég első, teljesen elektromos, közepes méretű SUV-ja. 2025-re már 20 elektromos és hibrid kocsit szeretnének felsorakoztatni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Audi (@audiofficial) által megosztott bejegyzés,

Ezekkel az adottságokkal egyből a Tesla Model X riválisává vált, mondjuk Elon Musk még nem osztott meg semmit a Twitteren ezzel kapcsolatban. Valószínűleg épp az első ügyfelével foglalatoskodik, aki a másik cégénél, a SpaceX-nél jegyet vett egy Hold körüli útra.

Európában 2018 végén kezdik az értékesítést, az USA-ban csak 2019-ben, viszont mindkét helyen átszámítva nagyjából 25 millió forintba fog kerülni.

Mennyivel, milyen gyorsan, meddig, milyen messze?

Két elektromos motor hajtja, az akksik az utastér alatt 95 kWh energiát tárolnak. Nulláról százra 5,5 másodperc alatt ér el, 200 km/h a végsebessége, és 400 kilométert lehet vele megtenni egy töltéssel, de a hatótáv csak Európára vonatkozik. Amerikára vonatkozóan még nem mondták el, milyen messze lehet vele menni, bár gyanítjuk, hogy az ottani nagyobb távok miatt erősebb akksit terveznek arra a piacra.

Ha le is merül, a gyorstöltéssel elvileg fél óra lesz 80 százalékra feltölteni. Az Audi egyébként összedolgozik az Amazonnal, akik segítenek majd töltőállomásokat telepíteni az emberek otthonaiba, és az Electrify America-val is, akik 500 töltőállomást építenek majd az egész USA-ban, jövő júliusig.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló