Autó

Itt van a Honda hibrid autója, megfizethető áron

"Ez lehet a belépő a hibrid szedánok világába, nem is drágán egy jó minőségű autóval." - írja az Engadget, akiknek volt szerencséjük tesztelni az autót.

(kép: Honda)

Az elmondásuk szerint a Honda már kiérdemelte a hírnevet arról, hogy megbízható, jó minőségű és sokáig tartó kocsikat csinálnak, az Accord pedig csak erősíti ezt. Az autóimádó ismerősöket nem fogja lenyűgözni, a pénztárcákat viszont annál inkább.

25.470 dollárba kerül Amerikában, ami 7,5 millió forintnak felel meg. Ezért a pénzért nem olyan luxusos a belseje, az anyaghasználat viszont kiemelkedő ezért a pénzért. Az ülések kényelmesek elöl és hátul is, bár ez nem meglepő, elvégre egy nagy szedánról van szó.

A szórakozási funkciók javulták, bár nem volt magasan a léc, ugyanis a korábbi rendszer a Windows BIOS-ra hasonlított. A navigációt is szerették volna tesztelni, ez viszont nem jött össze nekik.

Került bele néhány vezetést segítő eszköz is, figyeli a gyalogosokat, a sofőr éberségét és képes magától fékezni indokolt esetben. Ezutóbbi akkor hasznos, amikor dugóban áll az ember, ilyenkor az autó magától tud haladni a forgalommal, ebben jól teljesített az Engadget tesztje során.

1,5 literes motor került bele 192 lóerővel, de lehet majd kapni 2 literes, 252 lóerős verzióban is, száz kilométerenként pedig 5 liter üzemanyagot fogyaszt. Jól gyorsul, az akksi súlyát viszont azért lehet érezni vezetés közben.

A 2020-as Honda Accord már a kereskedésekben van, a hibrid verzió érkeztét viszont még nem jelentették be.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.