Autó

Elon Musk komoly ígéretet tett a Tesla önvezető funkciójáról

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.25 | 16:18

Egy év, és a vezetéshez már nem lesz szükség sofőrre.

(fotó: Philip Pacheco / AFP)

Nem rég mutatták be a Smart Summon nevű funkciót, amivel a Teslák képesek a parkolóhelyről elmenni a tulajdonosuk elé az üzlet bejáratához. Ez jelenleg csak privát utakon működik, Musk most azt mondja, mindenhol menni fog 2020 végére.

A következő szoftverfrissítés a Smart Summonnak szól, amit a felhasználók tesztjeiből gyűjtött adatok alapján készítettek. Musk szerint a következő nagy frissítés a teljes önvezetés lesz, még 2019 végén. Első körben csak néhányan használhatják, a jövő év végére viszont olyan szinten lesz a rendszer, hogy bárki Teslája használható lesz sofőr nélküli taxiként.

Jelenleg csak autópályán és más, kiszámítható szituációkban használható a Tesla önvezető funkciója, és ezeknél is szükséges a sofőr teljes odafigyelése.

A Teslákban jelenleg csak sima kamerák vannak, más önvezető autók viszont egy LIDAR nevű rendszert használnak, amelyek fénnyel mérik fel a környezetüket. Egy konferencián megkérdezték a Zoox nevű önvezető autós cég vezetőjét, Jesse Levinsont arról, hogy mit gondol, tartható-e Musk terve. A válasz egyszerű volt:

Nem.

Szerinte a Teslák jelenlegi kamerái alkalmatlanok arra, hogy ilyen szintű önvezetésre képesek legyenek. Ha össze is jönne Musknak, a jogalkotásról még nem beszéltünk, jó eséllyel jövő év végén még nem nagyon lesz olyan ország, ahol legális lesz önvezető autókat küldözgetni az utakon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.