Autó

A BMW 8 Kyoto Edition egy visszafogott tisztelgés a japán művészet előtt

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.10.26 | 13:48

A BMW kiadta a 8-as Gran Coupe Kyoto Edition nevű speciális változatát, amely kizárólag Japánban érhető el.

A Kyoto Edition az M850i ​​xDrive-ra épül, és ötvözi a német precíziós technikát a japán hagyományos művészettel és kézművességgel mely egy elképesztően egyedi sportkupét hoz létre. A speciális kiadás külseje a BMW Individual Azurite Black színét kapta meg.

Az exkluzív festés igazából egy nagyon sötét kék árnyalat, mely különleges szerepet kap Japán hagyományos művészetében. A német autógyártó szerint a visszafogott külső keveredik a japán tájjal, a bambuszfákkal, templomokkal és sötétzöld erdőkkel.

Ezen kívül a különleges kiadás exkluzív 20 colos több  kerekeket és különleges metszeteket kap a B-oszlopokon.

Az utastér belseje az, ahol a Kyoto Edition valóban egyedülálló a japán művészet ihlette dizájnnal. A legkiemelkedőbb Shihoh Okada neves lakkművész által tervezett lakkozott középkonzol. A kiotói művész korábban együttműködött Chanellel, és műveit a Metropolitan Art Museumban is kiállították. A lakkozott paneleket hagyományos japán dekorációs technikák díszítik.

Az egyedi mintákhoz Okada inspirációját a japán kimonó obi és a BMW puszta vezetési öröm szlogenjében találta meg. De nem lenne igazi luxus, ha nem lennének különösen ritka anyagok is benne, így gyöngyhéj is került panelek urushi lakkjára.

Az utastér emellett kétszínű kárpitot, panoráma napfénytetőt és exkluzív üléseket is kapott melyet selyemmel és velúrral díszítettek. Paramétereit tekintve a speciális kiadás megegyezik az alap M850i ​​xDrive-val.

4,4 literes V8 hajtja, amely 523 lóerőt és 553nm nyomatékot visz át a kerekekre. Kizárólag Japánban kapható 8. sorozatú Kyoto Edition mely több mint 200 ezer dollárnak megfelelő jenért vihető haza.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.