Autó

Megmutatta magát a világ leggyorsabb autója

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.30 | 15:24

Bár a kerekeken guruló rakéta talán helytállóbb megnevezés lenne a Bloodhoundra.

Néhány angol mérnök a fejébe vette, hogy megalkotja a világ leggyorsabb szárazföldi járművét, és nem is állították túl alacsonyra a mércét, a cél, hogy végül 1000 mérföld/órával (kb. 1600 km/órával) száguldjon majd rakétameghajtású „autójuk”, a Bloodhound SSC. A fejlesztés már 2008. óta folyik, de csak most érkeztek el az első nyilvános tesztig, ami egy kis reggeli kocogásnak felelt meg, kb. 340-nel repesztett a rakéta autó az angliai Newquay Repülőtér kifutóján.

Bloodhound supersonic car has first public test drive

A British supersonic car currently under development has its first public test drive at Cornwall airport in Newquay, south-west England. The Bloodhound reached a speed of around 200mph on the 1.7-mile runway. The team behind the vehicle say it is part fighter jet, part Formula One car and part spaceship.

A rekordöntés tervezett időpontja 2020-ban lesz, és egy dél-afrikai kiszáradt tó fenekén tervezik végrehajtani, addig fejlesztgetik tovább a vérebet, amiben Forma-1-es, repülőgépes és űrhajós technológia is keveredik. A meghajtásért például egy Eurofighter EJ200 vadászgép sugárhajtómű a felelős, ami köré épült lényegében az egész jármű.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
The Verge
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...