Autó

Így hajt fejet az Audi Walter Röhrl és autója előtt

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.11.09 | 13:18

Négy évtizednyi összkerék, mi más lehetne méltóbb ünneplés mint a 40 years of quattro névre keresztelt TT!

Az Audi 40 éve készít quattro néven összkerekes autókat a világ nagy örömére. Az meg csak hab a torán, hogy a limitált modell a Győrben készülő Audi TT RS-ből építették meg ezt a lenyűgöző limitált modellt.

És mi lehetne erre jobb alap, mint a Walter Röhrl 1987-es autója. Az a bizonyos legendásan fényezett quattro. És ebből is csak negyven darab készül. De ha több készülne, nem lenne ennyire menő.

A TT RS öthengeres turbós motorja 400 lóerőt és 480 Nm nyomatékot képes leadni, duplakuplungos automata váltó segíti a gyorsulást. A végsebessége valamivel 300 km/h alatt marad, de csak azért mert így szabta meg a gyár.


Sőt, van lehetőség arra is, hogy a hátsó ülések helyére bukókeretet rendeljünk. A fényezés itt is hasonló lett, hab a tortán a hófehér 20 colos könnyűfém felni és a szélcsatornában maximálisan kimaxolt és kikísérletezett aerodinamikai csomag.

Érdemes megnézni a képeket, és látszik rajta az, hogy a messzemenő precizitás és tökétesség, ami ebben van, az egy olyan fejhajtás, amit messze megérdemel a most 73 éves legenda.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló