Autó

Európába is tervez egy új gigagyárat a Tesla

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.14 | 19:10

Az amerikai autógyártó most építtet egy hatalmas gyárat a nevadai sivatagban, de azt ígérik, hogy hamarosan Európában is felhúznak egyet. Ez is hatalmas lesz.

A Tesla első gyármonstruma még el sem készült teljesen (két év alatt alig a negyede épült még csak fel, abban a részben viszont már folyik a gyártás), de a cég feje, Elon Musk már a következőt tervezi, amiről azt is elárulta, hogy Európában építik majd meg. A cégnek annyi megrendelése lett az Egyesült Államokban, hogy már alig győzi a termelést, ezért van szükségük a nevadai gyárra, ami ontja majd magából az akkumulátorokat.

A nevadai gyárat nem véletlenül hívják mindenfelé gigafactory-nak, ha teljesen elkészül, a gyárcsarnok alapterülete majdnem egymillió négyzetméteres lesz. Ha a Tesla Európában is meg akarja vetni a lábát, szükségük lesz itt is egy ilyenre. Vagy többre. A cég 2017-ben tervezi beindítani a Model 3 gyártását, ami már nem egy luxus sportautó, mint a legelső Tesla, hanem egy megfizethető, szélesebb kör számára elérhető elektromos autó. Arról, hogy hova kerülhet az európai gyár, még nincs hír.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.