Autó

1000 lóerő, és gyorsabb mint a LaFerrari, itt az új SF90 Spider

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.11.20 | 07:18

Ha már a F1 nem úgy megy nekik ahogy akarják, akkor azért odacsapnak az autópiacnak. Izomból!

A Ferrari lerántotta a leplet az új SF90 Spiderről, amely a tavaly bemutatott SF90 Stradale alapján csúcsminőségű. Csakúgy, mint kupé testvére, a Spider szintén egy összkerék-meghajtású, plug-in hibrid, amely a 458-ból kifejlesztett platformra épül. Azonban sokkal több, mint amit mutat, ugyanis ez a valaha volt legerősebb sorozatgyártású Ferrari

Tavaly, amikor a Ferrari bemutatta az SF90 Stradale-t, az összkerék-meghajtású plug-in hibrid lett a legerősebb sorozatgyártású modell, amelyet az olasz márka valaha is létrehozott. A Ferrari azonban megdöbbentette a világot. Csakúgy, mint az SF90 Stradale, a Spider változatot is a Ferrari ünnepelt ikerturbós, 4,0 literes V8-as motorja hajtja, amelyet három villanymotor egészít ki.

A V8-at úgy állították be, hogy 770 lóerős legyen, míg az elektromotorok további 217 lóerővel bővülnek, így az összesített teljesítmény értéke 986 lóerő – ez 14 lóerős növekedés a kupé testvéréhez képest.

Az összes aktív aerokomponens mellett még az újonnan kifejlesztett kovácsolt kerekek is segítik az SF90 Spidert az aerodinamika szempontjából.

Ez a kerék egy nagyon innovatív, szabadalmaztatott rendszeren alapul, amely optimalizálja a légáramlást és csökkenti a kerékívek belsejében lévő nyomást is

– mondta Flavio Manzoni, a Ferrari tervezési vezetője.

A specifikáció és teljesítményszám azt sugallja, hogy a Spider hihetetlenül gyors autó. A Ferrari azt állítja, hogy a Spider két tizeddel gyorsabb, mint a LaFerrari. Brutális, az olaszok azért még mindig tudnak autót tervezni, és odacsapni az asztalra, úgy, hogy minden konkurens keresi az állát a padlón!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló