Autó

Elektromos autókat ígér a botrány után a Volkswagen

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.22 | 17:35

A német autógyár hatalmasat égett a dízelbotrányban, most új stratégiával szedné össze magát. De előbb még kirúgnak 30 ezer embert.

Volkswagen's chief of the brand Herbert Diess is pictured in front of the new Volkswagen I.D, the 100% electric car of Volkswagen during a press conference on November 22, 2016 in Wolfsburg, northern Germany. Herbert Diess sets out the German auto giant's long-term strategy after announcing the biggest revamp in its history last week, cutting 30,000 jobs to help it recover from the dieselgate emissions cheating scandal. / AFP PHOTO / RONNY HARTMANN
Forrás: AFP PHOTO / RONNY HARTMANN

A legnagyobb német autógyártó tavaly akkora pofont kapott, hogy még mindig nem állt fel belőle. Kiderült, hogy éveken keresztül manipulálták a dízelmotorok kibocsátási adatait, hogy megfeleljenek a szabványnak. Most jutottak el odáig, hogy bemutassanak egy új stratégiát, vagyis egyáltalán kitalálják, hogyan próbálnak kijönni a gödörből. Sőt, nem kevesebbről álmodnak, minthogy újra piacvezetők legyenek.

Az új jelszó: elektromos autók. Igen, ezzel kicsit elkéstek, hiszen számos más gyártó már rajta van ezen a vonalon, de egy olyan nagy vállalat, mint a VW lassan mozdul. Herbert Diess, a konszern vezére kedden egészen nagyban gondolkodik: 2025-re harminc elektromos típust fejlesztenének, amiből évi egymilliót adnának el. Ehhez persze saját akkumulátorokat kell gyártani,és fejleszteni akarják az önvezető technikákat is.

Ja, de először még jön a neheze: először ki kell rúgniuk világszerte úgy 30 ezer embert, aztán el kell kezdeni fejleszteni az ígért technikát. Mert abból jelenleg nagyjából a sajtótájékoztató díszleteként hasznlát koncepció létezik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló