Autó

A Jeep bemutatta a legendás Wrangler legújabb verzióját, ami egy igazi terepjáró

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.30 | 19:49

Itthon általában dzsipnek nevezzük az összes terepjárót, a Jeep márka miatt. Olyan ez, mint a Bobcat, amit a kicsi rakodógépekre használunk, vagy a Rotring, amit az újratölthető ceruzákra. Na, az igazi Jeep most egy igazi klasszikussal rukkolt elő.

Fotó: Kevork Djansezian/GettyImages

Amikor azt mondjuk terepjáró, vagy dzsip, akkor általában mindannyian alakra, kinézetre és tudásra is a Jeep Wranglerre hasonlító valamire gondolunk. Kocka, magas, és mindenhol elmegy. Az új Wrangler-t a Los Angeles-i autó show-n mutatták be, ahol ez volt az egyik igazi terepjáró, a rengeteg SUV mellett. Ez a típus egy igazi ikon a Jeepnél,  ugyanis a kezdetektől ilyen formákkal dolgoznak, mint a kerek lámpa, és az, hogy  nagyvonalúan tesznek az áramvonalasság kihívására. Ráadásul ez a Wrangler is ugyanúgy szétszedhető lesz, mint a korábbiak. Ez azt jelenti, hogy kiszedhetők az ajtók, és lehajtható a szélvédő.

Viszont egy terepjárónál sokkal inkább az számít, hogy mi van a motorháztető alatt, na meg hogy mire képes a terepen.

Az egyik verzió egy 285 lóerős autó lesz, V6-os motorral és hat sebességes manuális váltóval, ehhez jön hozzá a terepváltó, amivel az aktuális terepviszonyoknak megfelelően lehet állítgatni a fokozatokat. A második egy 270 lóerős autó 2 literes turbó motorral. Az igazi extrát viszont csak 2019-re tartogatják, ekkorra lesz kész a 260 lóerős, V6-os biodízellel működő változat.

A durva motor mellett a terepen is remekül helytáll, bárhol lehet vele közlekedni, sziklás hegyektől a folyóig, ugyanis ezt az autót tényleg erre tervezték. Aki pedig beleül, minden kalandot átélhet a második világháborútól máig, a Kelly hőseitől Indiana Jones-ig.

jeep.com

Nyitókép: jeep.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.