Autó

Eltűnik a sima VW Passat Európából

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.12.01 | 07:18

Egyenlőre nem hivatalos forrásból, de biztosra vehető az a hír, hogy hamarosan eltűnnek a klasszikus Passat modellek, a kombi egyenlőre gyártásban marad. Ki tudja meddig?

Hivatalos infók még nincsenek, de több szaklap is úgy értesült a VW amerikai bennfenteseitől, hogy a Volkswagen radikális portfólió-átalakítása során 2023-tól eltűnik a kínálatból a Passat szedán. Azonban a kombi néhány piacon egy darabig gyártásban marad, de a lépcsőshátú modell helyét más kocsik veszik át.

Az első Passat

A Passat jelenleg Európa legnépszerűbb középkategóriás modellje. Cserébe viszont az USA-ban viszont nagyon kell a Passat, idén nyáron 25%-kal csökkentek az eladások. Így a gyártó 2023-ban leveszi a palettáról a klasszikus szedánt.

A kombi a töretlen európai sikere miatt még bizonytalan ideig gyártásban marad 2023 után is, elsősorban a vállalati ügyfelek miatt, hiszen a kombi Passatok túlnyomó részét vállalatok vásárolják.

A Skoda hasonló modellje a Superb azonban marad, így ezt és a kínálatban maradó kombikat Pozsonyban gyártják majd. A Superb szedán egyelőre piacon marad, hiszen a keleti piacon nagyon fogy, nem véletlenül. Sajnálatos látni, hogy a klasszikus autók sínylik meg a SUV-ok és az elektromos autók térnyerését.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló