Autó

40 évvel a legendás első után tényleg megérkezett a Lamborghini új terepjárója

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.05 | 11:43

A Lamborghini Urus egy SUV-ba oltott sportautó, vagy egész egyszerűen a világ leggyorsabb terepjárója.

Az olasz sportautógyártónak az 1977-es, legendás Cheetah (Gepárd) prototípus volt az első kísérlete arra, ahogy terepjárót gyártson. A MIT-tel közösen tervezett, hadászati célokra szánt jármű végül nem jutott el a gyártásig, de sokak szerint a Cheetah tekinthető az amerikai hadsereg ikonikus terepjárója, a Humvee közvetlen elődjének, aminek polgári felhasználásra szánt verziói, a Hummerek szintén szép sikereket értek el a vásárlóknál. Nem utolsó sorban pedig olyan zseniálisan néz ki a Rambo-Lambonak is becézett gép, hogy még most is kérdés nélkül vagyonokat fizetne érte bárki:

A Lamborghini azóta se nagyon próbálkozott terepjárókkal, (most hirtelen csak az LM002 jutott eszünkbe a ’90-es évekből), ami viszont akkor nem jött össze a Cheetah-val, az összejöhet most az Urus-szal. A szintén egy állatról elnevezett (az urus latinul ökröt jelent) új terepjáró 40 évvel a legendás első prototípus után érkezik, és bár nem néz ki annyira vagányul, teljesítményben alázza a konkurenciát. Lényegében egy SUV-ba oltott sportautóról van szó, ami megbirkózik a tereppel, mellette viszont hatalmas sebességre is képes: a 650 lóerős jármű 3,6 másodperc alatt van százon, a végsebessége pedig 305 km/óra körül van!!!

Urus: The world’s first Super Sport Utility Vehicle

Urus is here, with the raw power of a Lamborghini super sports car, and the versatility and functionality of an SUV. Exquisite design, stunning performance: Urus is everything you’d expect from Lamborghini. https://lam.bo/urus_yt In the city streets. On off-road tracks. In challenging weather conditions: Regardless of the setting, Urus delivers pure Lamborghini emotions, in absolute comfort and safety.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló