Motor

Bemutatkozott a KTM csúcsmodellje, már kapható a Super Duke RR

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.08 | 10:18

Az alap KTM 1290 Super Duke R sem volt egy avétos motor, de a frissen bemutatott RR változat már egy gramm felesleget sem tartalmaz, pont ezért ennyire elképesztő.

A Super Duke RR-ből csupán 500 készül, ára pedig alulról karcolja majd a 10 millió forintot. Ma már lehet rendelni, csak online, és biztosak lehetünk abban is, hogy pillanatok alatt el fog fogyni.

Ami csak lehetett az szénszálas lett, az idomok, a láncvédő, a sárvédő, a fékekhez levegőt vezető elem. A mérnökök szabadkezet kaptak, így a segédvázat is szénszálas elemre cserélték amely kevesebb mint egy kilót ad a teljes tömeghez.

A végére sikerült rendesen lefogyasztani, így csupán 180 kilót nyom, amire 177 lóerő jut, ez az arány teszi annyira jó motorrá, amennyire jó motor a valóságban is.

A Super Duke R meglehetősen komoly futóművét WP Apex Pro cuccokra cserélték, gumiból pedig a Michelin Power Cup2 került fel rá.

Persze titán Akrapovic kipufogórendszer az alap felszereltség része, ugyanúgy ahogy a szabadon programozható az elektronika is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló