Motor

Íme az Aston Martin motorja: hiába gyönyörű, kicsit mellément valami

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.10 | 14:18

A közel százezer eurós gépet kizárólag versenypályára szánják, és nem biztos, hogy ott a helye.

Abban a közegben nem ez lesz a legjobb eszköz. Inkább valami luxus demó, vagy csak egy gag.

Az biztos, hogy az általunk is bemutatott Ducatti ezerszer inkább oda való jószág. Erő van bőven, nem is az a gond, hanem motoros szemmel egész egyszerűen nem áll össze a képlet, és nem is tűnik annak a céleszköznek, amit lapra döntve csutkán tudnánk kimotorozni. De erre visszatérünk.

A váz teljesen új fejlesztés, szénszálas monocoque mely megkapta a Brough 997 köbcentis V2-esét, meg persze turbósították, így 180 lóerőt tud, amire 180 kilogramm jut.

Ez eddig igencsak rendben van.

Krómok, szénszálas elemek, rozsdamentes apró elemek, persze alumíniumból kovácsolt felnik, és maximálisan személyre szabott motorok. Így nem lesz ugyan ilyen motorja a szomszédnak. Oké, de akkor mi a baj? Ott van az ülés, amely biztosan szép, és órák százai vannak a megtervezésében, de teljesen indokolatlannak tűnik, úgyanúgy ahogy a bőrből készült markolatok is. A műszerek nehezen láthatóak, és a puritán kezelőszervek kevesek lesznek a pályán.

Összesen mindössze száz darabot készítenek az AMB 001-ből a franciaországi Toulouse-ban, 90-nek már így is megvan a gazdája. Egyelőre az első harmincat szállították le.

Zárszóként, annyit tudnék mondani, mint a viccben az öreg székely a zsiráfra. Szép, szép, de otthonra nem kellene.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló