Motor

Bemutatták az új Jawa motort, tökéletes retró modell lett

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.04 | 08:18

A Jawa tökéletesen hozza azt, amit egy retró modelltől várunk 2020-ban. És nagyon jól néz ki.

Jawa a héten mutatta be az európai piacra szánt 300-as modelljét, ami az egyik legjobb és legtökéletesebben kivitelezett retró, amit mostanában mutattak be. A Jawa jelenleg az indiai Mahindra tulajdona,  de most az európai piacra hozná a 300-as modellt.

 

Technikailag egy 293 köbcentis, folyadékhűtésű egyhengeres került, mely joggal néz ki a retró vonal miatt léghűtésesnek. 27 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 28 Nm. A forma azonban tökéletesen hozza az 50-es éveket. A befecskendezés nem látszik, műszeregysége analóg, és mind a szín, mind a kidolgozás egy nagyon pofás kis géppé teszi. Nehéz nem elfogultként beszélni róla, úgy hogy több Jawa motorom is van.

A fékek modernek, bár kétségtelen, hogy a hátsó dobfék nem a leghatékonyabb megoldás, de elöl a ByBre nyereg biztosan megállítja a motort, természetesen az ABS is adott, ami nélkül nem jöhetne Európába. A hazai bemutatásról még nem tudunk, de biztos vagyok benne, hogy kedvező ár mellett lenne iránta kereslet. Reméljük ősszel ez is kiderül. Addig is, gyönyörködünk benne.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.