Motor

Elfogytak a szavak – odacsapott a Ducati és megmutatta ki a legtökösebb

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.21 | 14:18

A Ducati Streetfighter-családja új zászlóshajót kap, amely versenyspecifikus alkatrészekkel és 208 lóerővel vesz le minket a lábunkról.

A Ducati egy új zászlóshajó-változattal bővítette Streetfighter V4, V4 SP (Sport Production) nevű változatával Streetfighter V4 modelljét. A modell ugyanazt a  formulát követi, mint a tavaly év végén debütált Panigale V4 SP. A Ducati Streetfighter V4 S már most is egy hihetetlenül gyors motorkerékpár, de az SP változat az őrületet túlszárnyalja az épeszűnek aligha nevezhető mértéket.

Annak érdekében, hogy könnyebb legyen a szériaváltozatnál, a Ducati számos súlycsökkentő intézkedést fogadott el, amelyek közé tartozik a könnyű, versenyspecifikus lítium-ion akkumulátor használata. A súlycsökkentés érdekében az SP változatot szénszálas anyagban fürdették. Karbon sárvédőkkel, CNC megmunkált és eloxált alumínium hátsó szettel, MotoGP-eredetű szénszálas szárnyakkal és öt küllős szénszálas felnikkel szerelték fel.

Ennek eredményeképpen az SP 6,6 kilóval könnyebb, mint a V4 S. Ami a dizájnt illeti, megtartotta a V4 S agresszív stílusát, és az új apró részletektől eltekintve szinte ugyanúgy néz ki.

A Streetfighter V4 SP-t ugyanaz az 1103 köbcentiméteres, 90°-os V4-es motor hajtja, mint az S változatot, és egy STM-EVO SBK száraz kuplunggal párosul, karbonból készült nyitott kuplungfedéllel. A motor 208 lóerős teljesítményt és 122,2 Nm-es nyomatékot produkál, ami egy naked bike esetében teljesen őrületes. Ami az elektronikát illeti, az SP rendesen fel van felszerelve:

Bosch kanyarstabilizáló ABS EVO és csúszás-, indítás-, gurulás-, motorfék- és kipörgésgátló rendszerek.

A Streetfighter V4 SP-ből kevesebb, mint 1000 darab készül, mindegyik egyedi plakettel amely a sorozatszámot jelzi. Az ára 35 500 dollár, és a tervek szerint 2022 februárjában gördül be a márkakereskedésekbe.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.