Koronavírus

Megjött Magyarországra is az új Covid-19 variáns – Amerikában nyári járványtól tartanak

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.07 | 11:33

Egy ideje már fel-felröppennek hírek arról, hogy Magyarországon is megjelent Covid-19 új variánsa, de mostantól ezt tényként kezelhetjük.

Megjelent egy új Covid-19 variáns Magyarországon, erről számolt be a a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ egy friss jelentésben. Az új variáns a FLiRT nevet viseli és fertőzőképesebb, mint az elődjei, ezért elképzelhető, hogy nyári felfutást okozhat a járványban. Ennek oka a fertőzőképesség mellett a Foci-Eb és a fesztiválok – írja a Propeller.hu

Mivel az utóbbi hetekben emelkedni látszottak az esetszámok nyugaton, így újból előtérbe került a Covid-19 új variánsa. Az Egyesült Államokban már a nyári járványhullámtól tartanak, hazánkban viszont egészen mostanáig csak a szakértői várakozások szintjén és a nemzetközi sajtóban látott trendek mentén volt a hírekben ez az új variáns.

Forrás: Pixabay

A NNGYK új jelentésében azonban egész konkrét eredményeket tudhatunk meg a vírus terjedéséről:

“A 20. naptári héten egy új módszer bevezetésével lehetőség nyílt az alacsony koncentrációjú mintákból történő variáns-elemzésre, ezáltal sikerült kimutatni szennyvízmintából az újonnan terjedő KP.2 (FLiRT) koronavírus variánst” – olvasható a NNGYK oldalán.

(via)

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló