Belföld

Vigyázat! Új traffipaxok érkeztek ezekre a helyekre

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.08 | 09:32

Egészen pontosan 26 darab új traffipax került beüzemelésre, ezért nem árt az óvatosság. Szerencsére könnyít a helyzeten, hogy nyilvánosan elérhető, hova kerültek telepítésre.

2023-ban kezdte el a fővárosi önkormányzat az állandóan működő sebeségmérő kamerák telepítését, melynek újabb megállójához érkeztünk. Karácsony Gergely az új traffipaxok kapcsán írt a közösségi oldalára.

“Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az eredetileg tervezett 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamera helyett 26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni.”

Blikk.hu kiemelte: van már traffipax, ami élesben üzemel. Például a Váci úton, a Duna Plaza mellett, a maradék sebességmérő néhány hét múlva áll szolgálatba.

Forrás: Facebook/Szeretem Óbudát

Ezek az új traffipaxok is hitelesítve lettek a mérésügyi hatóság által, csak ezt követően kerültek üzembe. Jelenleg a rendőrség KAFIR rendszerének tesztkörnyezetében működnek. A sikeres tesztüzemet követően és a fixen telepített sebességmérő kamerákat jelző közúti jelzőtáblák felszerelése után a következő hetekben éles üzemben már bírságolja is a rendőrség a szabályszegőket. A bírságbevétel a rendőrséghez kerül, az üzemeltetést a fővárosi önkormányzat állja.

A legjobb fegyver az új traffipaxok ellen: tartsuk be az alábbi sebességhatárokat

Személygépkocsival, motorkerékpárral, valamint 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival:

– autópályán 130 km/óra
– autóúton 110 km/óra
– lakott területen kívül egyéb úton 90 km/óra
– lakott területen 50 km/óra

Egyéb gépjárművel – kivéve teherszállításra kialakított motoros triciklit -, valamint gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel:

– autópályán 80 km/óra
– lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra
– lakott területen 50 km/óra

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.