Belföld

Ő lett az év bortermelője idén hazánkban

  • Szerző:szaboakos
  • 2019.12.14 | 20:18

Idén is megválasztotta a Magyar Borakadémia az év bortermelőjét.

A több éve folyamatosan jelölt Koch Csaba lett idén az év bortermelője hazánkban. A generációk óta bortermeléssel foglalkozó családból származó Csaba 27 éve rendületlenül törekszik a tökéletességre. A Koch Borászat 2014-ben az Év Pincészete lett, 2017-ben elnyerte a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjat, idén pedig a rangos CUECO – Best European Winery elismerést is zsebre vágta. Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke elmondta: az elismerést idén 29. alkalommal adták át. A megmérettetésre minden eddiginél több szavazat érkezett, az MBA-tagság 85 százaléka vett részt benne.

Koch Csaba, a 2019.es év bortermelője
Koch Csaba Hajós-Bajai borvidéki borász, az év bortermelője a Magyar Bor Akadémia budapesti sajtótájékoztatóján 2019. december 4-én. MTI/Mohai Balázs

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés – húzta alá.

Hatan versenyeztek az év bortermelője címért

Idén hat jelölt közül választották ki a legjobbat, a nyertes mellett Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék), Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Günzer Tamás (Villányi borvidék), Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék), Nyúlné Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék) indultak a címért.

A díjat 1991-ben adták át először azzal a szándékkal, hogy elismerje egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, többéves munkáját. Mostanra sokkal nagyobb a verseny. Az állandó kiváló minőségen kívül számítanak a borversenyen elért eredmények, a marketing, a külcsín és a belbecs, a szerethetőség, a borászat iránt keltetett szimpátia és nem utolsó sorban a borász személye.

Fotó:pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.