Budapest

Ezek voltak Szilágyi István utolsó szavai

  • Szerző:nuus
  • 2020.05.20 | 10:18

Szilágyi István özvegye vallott a férje halálához vezető pillanatokról.

Interjút adott a Ripostnak Szilágyi István özvegye, Joli néni. A nő szerint fiának a tragédiához vezető napokban fogytak el a gyógyszerei, és őrjöngeni kezdett.

„Péter napok óta nem volt jól, mert elfogytak a gyógyszerei… Szombaton már megőrült és kárt tett magában. A saját fejét verte az ágykeretbe, amivel csúnya sérüléseket okozott magának. Akkor még sikerült őt szép szóval megfékeznünk, de másnap kora reggel kezdődött elölről a roham…”

– mesélte.

Másnapra ismét eldurvultak a dolgok, és ekkor már nemcsak saját maga ellen fordított a haragját Péter.

„Ahogy a rendőrségi vallomásomban is mondtam, Péter vasárnap reggel is a gyógyszerét kereste, de nem volt pénzünk kiváltani a receptet, és már az én nyugtatóim is elfogytak. Ugyanaz kezdődött, ami egy nappal korábban… Pista szépen, csendben szólt hozzá, nem veszekedett, csak szerette volna megvédeni a fiunkat önmagától. Ekkor Péter nekiugrott és ütlegelni kezdte az apját, majd egy pillanattal később felkapta az első keze ügyébe kerülő tárgyat, egy kalapácsot és…”

– idézte fel a nő a tragédia előtti pillanatokat.

Pista még az ütés előtt annyit tudott mondani: „Ne csináld, fiam!”, de többre már nem maradt ereje. Ezek voltak az utolsó szavai… Másodpercek alatt zajlott le minden. Pista a földre esett, Péter pedig még ráugrott… A férjemnek pacemakerje volt, ami szerintem ekkor leállt. Talán ha ott sikerül őt megfékeznem, a férjem még ma is él, de nem tudom…”

– emlékezett vissza Joli néni a szörnyű pillanatokra.

A nőnek ezután már csak ködös emlékei vannak a történtekről. Korábban már kiderült, hogy egy közelben lévő boltba ment el segítséget kérni, és hamarosan meg is érkeztek a hatóságok.

Sz. Péter jelenleg őrizetben tartózkodik, egy elmegyógyintézetbe zárva.

Forrás: Ripost

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló