Külföld

Atomriadót rendelt el Putyin

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.02 | 15:58

Putyin elnök országos nukleáris gyakorlatot rendelt el október 3-ára.

A nukleáris háborúra való felkészülést teszteli Putyin orosz elnök az október harmadikára elrendelt országos szintű gyakorlattal. A gyakorlat példátlan az Orosz Föderáció történetében – írja a Metro.

Korábban soha nem volt az ukrán határtól

Fotó: Youtube

Kamcsatkáig terjedő készültség, csak régiónként tartottak atomtámadást szimuláló tesztet. A forgatókönyv szerint az országban statáriumot vezettek be, és teljes körű mozgósítást is elrendelnek.

Modellezik, milyen másodlagos veszélyt jelenthetnek

az atomerőművekben és más kulcsfontosságú létesítményekben keletkező károk. A hatóságoknak rendkívüli mentőcsapatokat kell szervezniük az élelmiszer- és egészségügyi ellátás biztosítására, valamint a radioaktív sugárzás elleni védelemre. Az előkészítő dokumentum szerint fel kell készülni a háború eszkalálódására, beleérve a nukleáris hatalmak részvételével zajló világméretű konfliktust is.

A lakosságot az életveszélyessé vált zónákból tartósan ki kell telepíteni, ami példátlan méretű evakuáció, mozgósítás.

Putyin a szimulált atomcsapás elől

az ország különböző pontjain lévő atombunkereinek egyikébe költözik. Egy flotta Il-80 „Maxdome” repülőgép pedig légi vezérlési központként működhet. Az országos katasztrófa gyakorlat mellett előkészítenek egy atomrobbantást is az Északi-sarkkörön, Novaja Zemlján.

Hátborzongató beszédet mondott az éjjel Putyin


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló