Külföld

Boszorkánysággal vádoltak meg egy ellenzéki vezetőt

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.03 | 08:18

A Seychelle-szigeteken is vannak ötletek az ellenzék ellehetetlenítésére.

Patrick Herminie, a Seychelle-szigetek legnagyobb ellenzéki pártjának vezetője ellen hétfőn emeltek vádat. Pénteken vették őrizetbe a United Seychelles párt elnökét, miután átkutatták a párt székházát és a politikus irodáját. Herminie a hétfői vádemelést követően szabadlábon védekezhet, óvadék ellenében.

Herminie 2007-től 2015-ig a házelnöki tisztséget látta el

két év múlva pedig indulni akar az elnökválasztáson. Szerinte politikai indíttatású ügyről van szó, „olyan döntésről, amely közvetlenül Wavel Ramkalawan elnöktől ered”. A „boszorkányság”, illetve „természetellenes és babonás” cselekmények miatt indított eljárásban Herminie mellett hat másik Seychelle-szigeteki és egy tanzániai állampolgár ül a vádlottak padján. A nyomozás egy idősebb nő és egy fiatal férfi kiásott holttestével áll kapcsolatban, amelyeket Mahé szigetén találtak meg, augusztusban.

Herminie nevét a tanzániai állampolgár telefonjában

találták meg, akit a Seychelle-szigetek nemzetközi repülőterén fogtak el szeptember végén. A férfi csomagjában állítólag köveket, barnás folyadékkal teli üvegcséket, különböző porokat és állítólag sátánista nyelven írt iratokat találtak. Az ügyész szerint a dokumentumokban talált szimbólumok hasonlítanak azokhoz, amelyeket a szigetország megszentségtelenített vallási épületeiben, különösen katolikus templomaiban találtak a hatóságok.

Tanulékony: Bayer Zsoca felesége is ügyesen zsonglőrködik az adóforintjainkkal


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló