Külföld

Nagyon megütheti a bokáját az Aliexpress nagytestvére

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.10.05 | 18:18

A belga hírszerző szolgálat (VSSE) kémkedés gyanújával vizsgálatot folytat az Alibaba kínai online áruház logisztikai központjában, a liege-i teherforgalmi repülőtéren - közölte a szervezet csütörtökön.

A VSSE sajtóközleményében az áll:

a hatóság munkája arra irányul, hogy felderítse a kínai vállalatok, köztük az Alibaba esetleges kémkedési vagy bármilyen beavatkozási tevékenységét, és fellépjen ellene.

A Financial Times című napilap értesülése szerint az óriáscég visszautasítja, hogy bármit törvényellenesen csinálna.

Az Alibaba 2018-ban megállapodást írt alá a belga kormánnyal egy olyan e-kereskedelmi központ megnyitásáról, amelyet a cég logisztikai részlege, a kínai Cainiao működtet.

Az Financial Times az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a belga hírszerző szolgálat figyelemmel kíséri a vállalat működését, és az egyik vizsgált terület a kényes gazdasági információkat összegyűjtő szoftverrendszerek működése.

A VSSE közölte a napilappal:

az Alibaba jelenléte Belgiumban azért aggályos, mert a kínai jogszabályok arra kényszerítik a kínai vállalatokat, hogy megosszák adataikat a kínai hatóságokkal és hírszerző szolgálatokkal.

Az Alibaba a múlt hónapban kérelmezte a Cainiao bevezetését a hongkongi tőzsdére, ezzel a óriáscég első, tőzsdére lépő egységévé válhat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló