Bulvár

Az igen! Több mint 20 ezer kézbesítetlen küldeményt tartott meg magának egy japán postás

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.27 | 14:19

Azt mondta, hogy "túl sok vesződséggel jár a levelek kézbesítése".

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel Tokióhoz közeli otthonában egy japán postás, akit mostanra elbocsátottak állásából és jelenleg nyomozás folyik ellene – írja a BBC.

A kép csak illusztráció. Fotó: Pixabay

A Kanagavában élő 61 éves férfi – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok – azt mondta, hogy “túl sok vesződséggel jár a levelek kézbesítése” és nem akarta, hogy alkalmatlanabbnak tűnjön fiatalabb kollégáinál. A jokohamai postahivatal elnézést kért a történtekért és megígérte, hogy kikézbesítik az összes küldeményt.

A postai részleg, ahol a férfi a kézbesítés vezetőjeként dolgozott, tavaly kezdett gyanakodni egy belső ellenőrzést követően. A férfi elismerte tettét, aminek nyomán elbocsátották. Később feljelentést is tettek ellene nagyjából ezer hiányzó küldemény miatt, amelynek 2017 februárja és 2019 novembere között veszett nyoma. Jelentések szerint azonban a volt postai alkalmazott 2003 óta raktározta el otthonában a kézbesítetlen küldeményeket. Amennyiben elítélik, akár három év börtönt és nagyjából 500 ezer jen (1,4 millió forint) pénzbüntetést is kaphat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.