Bulvár

Amikor a 12 éves lány gondozza 5 testvérét és a szüleit

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.07 | 06:48
  • trendindex: 6

Jenny és Louise csak 12 és 9 évesek, mégis rájuk hárul kisebb testvéreik és szüleik gondozása.

A szülők vakok: az anyuka teljesen világtalan, az apa perifériális látással rendelkezik csupán. Mindig is nagy álmuk volt a nagycsalád, úgy tervezik, hogy minden második évben világra hoznak egy gyereket. Ezzel a céljuk egyszerű: így szeretnék garantálni azt, hogy idős korukra lesz, aki ellátja majd őket.

Csakhogy a gyerekek már most is gondozzák szüleiket és kisebb testvéreiket is, méghozzá segítség nélkül. A szülők büszkék arra, hogy nem veszik igénybe szociális gondozó segítségét, heti két óra takarítást leszámítva mindent a gyerekekkel csináltatnak meg.

Louise mindössze 3 éves volt, amikor közölték vele a szülők, hogy mivel ők vakok, mostantól egy sor feladat rá vár, és innentől fogva évről évre bővült a teendők köre. Most már 9 éves húgával, Jennyvel ő altatja, eteti és sétáltatja a kicsiket, ő látja el őket, ha elesnek és vérzik valamijük, ő vásárol be, jár az ebédért és végzi el a hétköznapi háztartási teendőket.

A gyerekek ugyan állítják, hogy nem bánják a napi 4-5 órás házimunkát, de közben jól látszik: a parentifikáció miatt tele vannak frusztrációkkal, amiket egymáson vernek le.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló