Bulvár

Az Amazon vezére vette meg Los Angeles legdrágább házát, így néz ki belülről

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.13 | 15:18

A 165 millió dolláros ár, a vagyonának 0,1%-a volt mindössze, ez olyan mintha egy átlagos magyarországi fizetésből 2-3 ezerért vennénk házat. Durva.

A The Wall Street Journal szerint az Amazon alapítója, Jeff Bezos állítólag csak 165 millió dollárért vásárolta meg a Los Angeles legdrágább ingatlanát David Geffentől, egy másik elképzelhetetlenül gazdag embertől. Ez a Warner Estate, amely kilenc hektáron terül el Beverly Hills-ben, a házat eredetileg Harry Warner, a Warner testvérek stúdiójának alapítója építette Hollywood aranykorában 1923-ban. A házhoz tartozó vendégházban olyan színészek laktak, mint például  Humphrey Bogart, Ava Gardener és még Marilyn Monroe is megfordult ott. Évtizedekig tartott az építkezés, és teraszok, vendégházak, teniszpálya, medence, tavak és még egy  golfpálya is található a város talán legexkluzívabb környékén. Ez elképzelhetetlenül magas összeg, szinte bármiért, de különösen egy lakóházért. Bezos amúgy kb. 80 millió dollárt költött néhány New York-i apartmanra az év elején, tehát nem világos, hogy hol lakik.

Szó szerint lehetetlen elképzelni, mennyire gazdagok a leggazdagabb emberek a bolygón. Olyan dolgokat vásárolhatnak, mint repülőgépek és szigetek, illetve ilyen és ehhez hasonló ingatlanok. Itt fontos megjegyezni, hogy az Amazon nulla dollárt fizetett a szövetségi jövedelemadóban 11 milliárd dollár adózás előtti nyereségért 2018-ban; ebben az évben is csak 162 millió dollárt fizet ki a 13,3 milliárd dolláros nyereség után, ez az 1%-os adó az ami meglehetősen bosszantó. Az egészben a legmeredekebb 165 millió dollár a Bezos 131,9 milliárd dolláros nettó vagyonának kb 0,1%-a, Ez magyar viszonylatban olyan, mintha egy évi átlag három milliós fizetésből, 30 ezerért vennénk házat.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló