Bulvár

Életfogytiglanra ítéltek egy rasszista elkövetőt egy fekete férfi meggyilkolásáért

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.14 | 09:18

A 30 éves James Jackson bűnösnek vallotta magát.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek szerdán New Yorkban egy fajgyűlölő elkövetőt egy fekete férfi brutális meggyilkolásáért.

A 30 éves James Jacksont, aki bűnösnek vallotta magát a 66 éves afroamerikai férfi, Timothy Caughman meggyilkolásában, “terrorista cselekményként elkövetett emberölés” bűntettében mondták ki bűnösnek. Cyrus Vance ügyész a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy példátlanul súlyos bűncselekmény ügyében hoznak ítéletet egy nyilvánvalóan fehér felsőbbrendűséget hirdető elkövető esetében.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OiNegro (@oinegro) on

Jackson 2017 márciusában egy félméteres karddal késelte halálra a hajléktalanszállón élő idős férfit, aki az utcán éppen üres üvegek után kutatott. A gyilkosság után azonnal feladta magát a rendőrségen, és azt vallotta: kifejezetten azért autózott a marylandi Baltimore városából New Yorkba, hogy feketéket öljön. A gyilkosság előtt “kiáltványt” is írt, amelyben egy horogkereszt alatt kifejtette, hogy “még ma totális háborút akar indítani” a fekete bőrű emberek ellen. Mint írta: az a szándéka, hogy “a lehető leggyorsabban kiirtsa” a feketéket.

Az ügyész szerint 2016 óta New Yorkban és általában az Egyesült Államokban megszaporodtak a rasszista és az antiszemita bűncselekmények.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.