Bulvár

Ezek a szerelmesek ugyanazon a napon kaptak új szívet

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.20 | 09:13

Taylor Givens és Collin Kobelja szíve szó szerint darabokban volt, amikor egymásra találtak.

Közhely, de ha összetört szívek találnak egymásra, akkor a romokból csodálatos új szerelem születhet. Taylor Givens és Collin Kobelja orvosi papírral is rendelkezett arról, hogy bizony mellkastájékon komoly gondja van: ugyanazon a napon kaptak ugyanis mindketten új szívet.

2011 június 9-én lett új születésnapja mind a 17 éves lánynak, mind a 22 éves srácnak, akik a virginiai INOVA Fairfax Kórházban estek át szívátültetésen.

Egy ritka szívizombetegséget diagnosztizáltak nálam, melynek hypertrophiás cardiomyopathia a neve. Egészséges voltam egészen 17 éves koromig, semmi panaszom nem volt. Az orvosok minden más eshetőséget kizárva jutottak el oda, hogy egy sima megfázás húzódhatott rá a szívemre, és a vírus mutálódott. Gépre kötöttek, mely a keringésemet biztosította, hogy így kíméljék a szívemet.

– meséli Taylor. Míg Kobelja esetében egészen más volt a helyzet: a fiú már eleve szívrendellenességgel jött a világra. Első szívátültetésén pici korában esett át, majd 2011-ben ismét beavatkozásra szorult: a szívéből nem ürült megfelelő tempóban a vér.

Mindkettejük hét évvel ezelőtti műtéte sikeres volt, és a közös rehabilitációs helyiségekben heverték ki a fáradalmakat. De öt évig nem történt köztük semmi.

Viszont 2016 júniusában Kobelja, aki akkor már Kaliforniában járt egyetemre, visszament a virginiai kórházba, a műtétének ötödik évfordulóját megünnepelni. Givens ekkor is pont az épületben gyengélkedett: most a manduláit vették éppen ki. Megkérte a srácot, hogy ugorjon be hozzá odaköszönni, innentől gyorsultak fel az események: randizni kezdtek. Olyannyira, hogy Kobelja vissza is költözött ebbe az államba.

Tündérmesébe illő fordulat, ám a további történetüket árnyalja még az is, hogy a lánynál rákot diagnosztizáltak tavaly, így kemoterápiát kellett kapnia.

Collin minden alkalommal elkísért. És hajnalonként is mellettem volt, amikor rosszul lettem. Ő az, aki teljesen megért engem.

A fiatalok az esküvőt tervezik, melyre természetesen a kórház parkjában kerülne sor. A pár sorsát a transzplantáltak virtuális közössége is szívén viseli, számol be a Bustle.com. Február 14. nem csak a Valentin-napról szól, de a Nemzeti Donor Nap is ekkor van: Amerika-szerte sokan gondolnak ilyenkor hálával azokra, akik életmentő szerv-felajánlást tettek – erre is szeretne emlékeztetni Givens és Kobelja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló