Bulvár

Csont és bőr volt a “kórházban felejtett” kisfiú, mára újra egészséges!

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.26 | 11:48

Szívmelengető videót tett közzé a Kárpátaljai Elfelejtett Gyerekek Segítése önkéntescsoport. A kis Janó csont és bőr babából lett ép, szépen fejlődő kisfiú.

Janó története szívszorító. Az édesanyja születése után a kórházban “felejtette” hónapokra, 2020 februárjában 10 hónaposan a KEGYES csapatának köszönhetően már elkezdett kúszni, forogni, szépen fejlődött. Márciusban aztán jött a járvány, és a segítők kiszorultak a kórházból.

Ősszel elindítottak egy babacsomag-programot, amit az önkéntesek a szükséget szenvedő családok otthonáig szállítottak. Így találtak rá Janóra a lakóhelyén, borzasztó állapotban: a kisfiú csontsoványra fogyott, gyakorlatilag állandóan ételért sírt, és láthatóan el volt hanyagolva.

Janót azonnal kórházba szállították, majd sikerült elérni, hogy az “anya” lemondjon a gyermekről. Így az azóta újra gyarapodó kisfiúnak újra van esélye az életre. Janó szépen hízik, és újra elkezdett kúszni, majd mászni, és végre fel is állt.

A kisfiú hamarosan 2 éves lesz, nagyon lemaradt a kortársaihoz képest a fejlődésben az elhanyagoltság miatt, de esélye van a nyugodt, boldog életre.

Az “elfelejtett” gyerekeket segítő csoportot itt tudod követni, segíteni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló