Bulvár

Megható oka van annak, hogy Diana hercegnő sosem viselt kesztyűt

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.10 | 19:10

Lady Di egyedi stílusát mindenki irigyelte, hiszen még úgy is sikerült kimásznia a királyi család komfortzónájából, hogy ezernyi szabály próbálta megakadályozni, hogy egyéniségét a megjelenésében is megmutathassa.

Princess Diana wearing a Jasper Conran suit during a visit to a community centre in Brixton, October 1983. (Photo by Princess Diana Archive/Getty Images)
Fotó: Getty Images / Princess Diana Archive

Mindig az eleganciát és a visszafogottságot sugallta, egy ruhadarabot azonban nem volt hajlandó viselni, még a protokolláris szabályok ellenére sem.

A Kensington Palace Diana: Her Fashion Story című kiállítás kurátora, Eleri Lynn rántotta le a leplet a hercegnő öltözködési szokásairól. Diana se kesztyűt, se kalapot nem viselt, vagy csak nagyon ritkán, ugyanis így próbált meg minél közelebb kerülni az emberekhez. Mindig azt mondogatta,

hogy a kalap viselése megnehezíti, hogy megölelje a gyerekeket.

Ha idegenekkel kellet kezet fognia, akkor sem kesztyűben tette azt, ezzel az apró gesztussal próbálta érzékeltetni azt, hogy számára fontosabbak az emberi kapcsolatok, mint az etikett ódivatú szabályai.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló