Bulvár

Na végre, megvan az első kínai város, ahol betiltják a kutya- és macskaevést!

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.03 | 13:18

Míg a kikötőváros reformál, addig a hagyományos orvoslás a medveepét javasolja a koronavírus ellen.

Sencsen lépte meg Kínában elsőként: nemsokára tilos lesz a kutyák és macskák húsának fogyasztása ebben a gyorsan fejlődő kikötővárosban. Az állatok étkezési célra történő árusítása sem lesz engedélyezett ezentúl. A koronavírus járvány kitörése a vadhúshoz kapcsolódott, így az ázsiai ország hatóságai ezt az árufélét már betiltották, ám Sencsen még ennél is messzebbre ment.

via GIPHY

Májustól lép életbe a rendelkezés, mely rengeteg állatot érint. Ázsia-szerte egy évben harminc millió kutyát vágnak le fogyasztási céllal, ám a kínaiak többsége nem él ezzel a „csemegével”. Sencsen vezetése szerint

A kutyák és macskák házi kedvencként szorosabb barátságban élnek az emberrel, mint bármely más állatfaj. Fejlettebb helyeken – mint Hongkong és Tajvan – már rég betiltották a húsuk fogyasztását.

A Humane Society International örömmel üdvözölte a döntést:

Vízválasztó lépés egy olyan államban, ahol évente közel tízmillió kutyát és négymillió macskát ölnek le a húsuk miatt.

nyilatkozta Peter Li az állatvédő szervezet részéről.

via GIPHY

Eközben a koronavírusos betegek számára engedélyezte az állam a medveepe gyógyászati célú fogyasztását. A fogságban tartott, élő állatból kinyert emésztőnedvre régóta esküszik a hagyományos kínai orvoslás. Az urzodezoxikólsav nevű hatóanyag májproblémákra javallott, illetve epekő ellen szokták még bevetni. Hogy a világjárvány kórokozója ellen hatékony-e, az még nem bizonyosodott be. A váladék kinyerése roppant fájdalmas művelet viszont az emlősök számára, említi meg a BBC.com.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.