Bulvár

Levelet írt az FBI-nak egy férfi, aki megszökött az Alcatrazból

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.15 | 16:29
  • trendindex: 9

Orvosi ellátásért cserébe visszament volna a börtönbe.

(kép: Pixabay)

A San Francisco-i öböl közepén lévő Alcatraz, becenevén a Szikla, a világ egyik leghíresebb börtöne, amiről úgy tartották, hogy nem lehet belőle megszökni. A karrierjét katonai erődként kezdő épület 1934. és 1963. között szolgált büntetés végrehajtási létesítményként, ez idő alatt 36 ember kísérelt meg szökést, de egyikük se érte el a partot: a majd 2 kilométeres út mindenkinek feladta a leckét a jéghideg és erős áramlásokkal teli tengerben.

1962-ben viszont három férfi úgy tűnt el, hogy aztán soha nem találták meg őket. A hatóságok úgy kezelték az esetet, mintha ők is vízbe fulladtak volna, de mivel a holttestek nem kerültek elő, megszületett a legenda, hogy volt három férfi, akiknek mégis sikerült meglépniük a börtönből. Most ezt a legendát erősíti tovább, hogy nemrég nyilvánosságra került egy levél, amit állítólag az egyik szökött rab, John Anglin írt az FBI-nak még 2013-ban.

Anglin, aki testvérével, Clarence-szel és egy harmadik rabbal, Frank Morris-szal szökött meg, 50 év bujkálás után, társai halála után azért vette fel a kapcsolatot a nyomozóirodával, hogy alkut kössön velük: a rákkal küzdő férfi felajánlotta, hogy visszamegy a börtönbe, ha orvosi ellátásban részesül. A levelet a The Telegraph szerezte meg, arról egyelőre nincs információ, hogy létrejött-e az üzlet, vagy hogy sikerült-e bizonyítani, hogy valóban Anglin írta-e a levelet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.