Bulvár

Már külön iskola is nyílt transznemű gyerekeknek

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.17 | 09:10

Ők azok, akik kisfiúként születtek, de lánynak érzik magukat, avagy fordítva: nőként anyakönyvezték őket, de igazából meggyőződésük: ők fiúk.

A világ első transznemű gyerekeknek szánt iskolája Kínában nyitotta meg kapuit. A névadó az ismeri mexikói transznemű politikus, Amaranta Gómez Regalado, a célcsoport pedig a 6 és 17 év közötti gyerekek. Sokan közülük akkor hagyták ott előző iskolájukat, amikor rájöttek arra, hogy eltérnek a többiektől.

Nem csak nemi diszfóriával élő kicsik és tinik kerülhetnek ide be ugyanakkor, hanem testvéreik és barátaik is, ha a család elég nyitott ahhoz, hogy elfogadja: nemünk nem statikus, és vannak emberek, akik nem ahhoz nemhez tartozónak érzik magukat, amellyel születtek.

A gyerekek hagyományos tantárgyakat tanulnak, mint a matek, az irodalom, az idegennyelv, a fizika, biológia, földrajz, de közben szakember is foglalkozik velük, hogy harmóniában legyen testükkel minden körülmények között, és megfelelő döntést hozzanak tranzíciójukkal kapcsolatban. A kínai nemzeti alaptanterv minden pontja rájuk is vonatkozik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló