Bulvár

A lány, akinek újra kellett tanulnia beszélni

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.18 | 07:49

Courtney Gabrus, a 24 éves New York-i lány az izomsorvadás egy sajátos formájával küzd, 22 évesen pedig egy stroke miatt újra kellett tanulnia beszélni. Azóta másokat motivál újra megtalált szavaival.

A rendkívül progresszív genetikai eredetű betegség következtében Courtney állapota születéstől kezdve egyre romlott, míg végül 16 évesen kerekesszékbe kényszerült. Ekkor a mozgást a kommunikációval pótolta: képezte magát, hogy egyre jobb előadó legyen, és komoly sikereket ért el ezen a téren.

Arra nem számított azonban, hogy állapota romlása egy olyan súlyos stroke vezet mindössze 22 éves korában, amiből alig tud felállni. Kezdetben Courtney beszélni sem tudott: ilyenkor a páciens teljesen az eszénél van, mindent ért, ami körülötte történik, de képtelen megszólalni.

Courtney óriási akaraterővel és rengeteg munkával újra megtanult beszélni. Ma azért dolgozik, hogy minél több sorstársát inspirálja, és a társadalom egészséges részében is tudatosítsa: a krónikus betegséggel küzdők és a mozgássérültek ugyanúgy kompetensek, csak bizonyos dolgokban segítségre van szükségük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.