Bulvár

Döbbenetes dolog történt ezzel a 2 éves kislánnyal

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.03 | 14:11

Panaszmentes terhesség után teljesen egészséges kislányként jött a világra az amerikai kislány, Elissa Hazael. Kétévesen aztán döbbenetes dolog történt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A teljesen normálisan, egészségesen fejlődő – jól evő, jól alvó, jókedvű – gyereket egy napon tisztába tette édesanyja, amikor döbbenetes dolgot tapasztalt: bőséges vér volt a pelenkában. Elissa csupán 20 hónapos volt.

Először abúzusra gyanakodtak az orvosok, de hamar kiderült: senki nem érintette a kislányt tiltott módon odalent. A következő meglátás az volt, hogy bizonyára rákos: mi miért is vérezhetne egy ilyen kicsi lány? Az ultrahang igazolta, hogy nagyméretű árnyék fedi a petefészkét. A műtétre azonnal sor került: ugyanakkor kiderült, hogy petefészekcisztája van a kislánynak.

Nem sokkal később a cisztát kivették, majd mikor megismétlődött az epizód, újabb műtétre került sor. A kislány továbbra is vérzett, a család rettegett, hogy nagy a baj, és a gyerek mindkét petefészkét ki kell venni (végül csak az egyik eltávolítására volt szükség).

Hamarosan más tünetek is jelentkeztek: a kislány 3 évesen nőni kezdett, csontsűrűsége és ösztrogénszintje egy kiskamaszénak felelt meg. Kiderült, hogy a gyerek – 3 évesen – a pubertáson esett át, mintha a szervezete azt hitte volna, már kamaszkorba lépett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elissa pubertása hormonális kezeléssel kezleltethető, azonban állapota több szempontból aggályos: csontjai törékenyek, belső szervei sebezhetőek.

Kiderült, hogy a kislány McCune–Albright-szindrómával született, ami a korai pubertás mellett csont- és bőrelváltozásokat is okoz, és állandó figyelmet igényel. A betegség gyógyíthatatlan.

Elissa ma már 17 éves, átélte a pubertást úgy, mint bárki más, de nehezen mozog: törékeny csontjai miatt a napi tevékenységei miatt erősen korlátozott.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló