Bulvár

Videó: a legendás spanyol torreádor horrorbalesetet szenvedett az arénában

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.09 | 13:21

A bikaviadal intézménye a mai napig megosztja az embereket. Sokan lesznek, akik egyáltalán nem fogják sajnálni Juan Jose Padilla spanyol torreádort. A 45 éves férfi kész legenda a bikaviadalok történetében.

A Kalóz becenévre hallgató Padilla onnan kapta a nevét, hogy félszemű és a rossz szemét kalózos szemfedő takarja. Ő az egyik kedvence a spanyoloknak, egyfelől a merészsége miatt (ez volt a 39. sérülése), másfelől pedig azért, mert bár súlyosan megsebesült, ő mégis felállt a földről és a saját lábain hagyta el az arénát, bármiféle segítség nélkül. Padilla igazi kemény legény. A mostani sérülését az észak-spanyol város, Arevalo arénájában szerezte.

Bár elég durva sebeket ejtett Padillán a bika, mégsem ez volt a legkomolyabb sérülése. 2001-ben például majdnem ottmaradt, amikor egy bika torkon döfte. Tíz évvel később, 2011-ben veszítette el az egyik szemét, de az arccsontja és a koponyája is sérült, sőt halláskárosodást is szenvedett. Tavaly pedig egy bika átszúrta a combját és a mellkasát, ő pedig kilyukasztott tüdővel hagyta el az arénát. Ezekhez képest ez a mostani eset kismiska.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló