Bulvár

Van egy lista, amire csak a világ leggazdagabb emberei kerülhetnek fel, pedig nagyon nem szeretnének

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.17 | 06:46

Hétköznapi emberi ésszel felfoghatatlan összegek szerepelnek a világ legdrágább válásait felsoroló listán. Három milliárd ugyanis forintból is sok, dollárból pedig még több. Nem vicc, ennyit is kaszált már feleség a dúsgazdag férjétől egy-egy válás után.

(kép: Pixabay)

A világ egyik leggazdagabb embere, a Londonban élő orosz milliárdos, Roman Abramovics válik, és sokak szerint nagyon jó esély van rá, hogy ez lesz minden idők egyik legdrágább válása. Mármint nem a per költségei lesznek nagyok, nem az ügyvéd tiszteletdíja visz majd el rengeteg pénzt, hanem az az összeg, amit a vagyonából oda kell majd adnia feleségének.

A dolog pikantériája, hogy Dasa Zsukova már Abramovics harmadik felesége, egyben harmadik válása is, és az előző válásával 2007-ben már így is szerepel minden idők legdrágább válásainak listáján. Ahol tényleg csak a világ leggazdagabbjai képviseltetik magukat, de igazából egyikük sem szeretne ott lenni.

Roman és Dasa (kép: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA)

Abramovics 2007-ben 300 millió dollárnak megfelelő fontot fizetett második nejének Irinának, valószínűleg most sem ússza majd meg kevesebbel, attól függően, hogy kötöttek-e például házassági szerződést. De ha a rossz tapasztalatok miatt Roman be is biztosította magát, a saját családja révén is igen gazdag Dasa akkor is szép summára számíthat, hiszen majdnem 10 évig voltak együtt (sokáig egyébként titkolták a házasságukat), és két gyermekük is született ez idő alatt, valamint rengeteg közös üzleti érdekeltségük lett.

A brit törvények szerint, ha máshogy nem rendelkeztek korábban, akkor a közös vagyon fele a feleséget illeti. Abramovics vagyonát egyébként több mint 9 milliárd dollárra becsüli a Forbes, ha ebből 2-3 milliárdot az elmúlt 10 évben hoztak össze közösen, akkor máris csillagászati összeget kap a feleség a jogi procedúra végén. Bár a nyilatkozatok alapján baráti a szétválás.

300 milliós korábbi válásával Abramovics jelenleg a 11. helyen csücsül a világ legdrágább válásait felsoroló listán, alatta pedig rengeteg hollywoodi híresség, sportoló és sztárzenész található.

Jordant visszavonulásakor még támogatta a felesége (kép: AFP PHOTO / JEFF HAYNES)

A kosaras Michael Jordan 168 millió dollárt fizetett feleségének, Juanitának, aki így jelentősen megcsapolta a sportoló hatalmas reklámbevételeit, amit a Nike-tól kapott. Minden idők legtöbb lemezeladását produkáló énekese, Neil Diamond is kénytelen volt megosztani mesés vagyonát, 150 millió dodóval lett szegényebb a válása után.

Harrison Ford és Melissa Mathison válása elég csúnya volt, aminek végén 118 milliós vigaszdíjjal távozhatott a nő. A színésznek ezek után biztosan lett egy plusz közös témája régi barátjával, Steven Spielberg rendezővel, aki 100 millió dollárt fizethetett az ex-feleségének.

Tiger Woods mélyrepülése akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy milyen csúnyán csalja a feleségét. A mostanra szinte teljesen szétcsúszott golfozó akkoriban a világ egyik leggazdagabb sportolója volt, úgyhogy 100 millió dollárt kapott a válás kimondása után Elin Nordegren.

Tiger és Elin (kép: AFP PHOTO / ROBYN BECK)

A hollywoodi nagyágyúk közül Kevin Costner, James Cameron és Michael Douglas tudhat még magáénak rekorder összegű válást (80, 50 illetve 45 millió volt az összeg), a zenészek közül pedig Paul McCartney, Lionel Richie és Mick Jagger  (48, ill. 20-20 millió) kényszerült a jogdíjai nagyobb arányú megosztására.

Érdekesség, hogy a világ két legnagyobb szuperhatalmának vezetője, Trump és Putyin is túl van egy-egy váláson, előbbi 25 millió dollárt fizethetett Ivanka anyjának, Ivana Trumpnak, Putyin volt feleségéről, Ludmilláról viszont nem lehet tudni, mennyit kasszírozott, bár az orosz elnök amúgy is szívesebben titkolja a vagyonát.

Persze van úgy, hogy a feleség a híres és a gazdag, mint például Madonna, akinek körülbelül 80 millió dollárnak megfelelő összegű fontba került az elválás Guy Ritchie rendezőtől.

Madonna és Guy Ritchie (kép: AFP PHOTO / MEHDI FEDOUACH)

Már eddig is elég nagy összegekről beszéltünk, de szinte csak aprópénz mind, ha megnézzük a világ 10 legdrágább válását.

A A-listás sztárok közül csak egyetlen egyet találunk a Top 10-ben, amerikai üzletemberek, szaudi olajhercegek és orosz oligarchák közül viszont annál többet. Ebbe a társaságba sikerült beverekednie magát Mel Gibsonnak, aki 26 év házasság után vált el Robyn Moore-tól. A válás összesen 425 millió dollárjába került az ausztrál színésznek. Hét közös gyermekük volt, házassági szerződésük viszont nem, úgyhogy a feleség megkapta mindennek a felét, amit Gibson összeszedett több mint 30 éves színészi karrierje után.

Amíg az első 10-ben Gibsonon kívül tényleg csak nem túl híres (bár azért brutálisan gazdag) üzletemberek válásai sorakoznak, a dobogó második és harmadik fokán két szélesebb körben is ismert férfi található. A sokáig a Forma-1 teljhatalmú urának számít Bernie Ecclestone 2009-ben vált el, 29 év után feleségétől, Slavicától, akinek több mint 1 milliárd dollárnak megfelelő összegű fontot kellett kifizetnie. Ez a harmadik helyre volt elég, nála is többet bukott válásán ugyanis a legnagyobb hatalmú amerikai médiamogul, Rupert Murdoch, aki 1999, 31 év házasság után vált el a feleségétől, akinek végül 1,7 milliárd dollárt ítélt meg a bíróság.

/beauty/ Jocelyn Wildenstein [$2 Million]: Before And After Plastic Surgery

Held us to SUBSCRIBE our CHANNEL for more: /beauty/ Jocelyn Wildenstein [$2 Million]: Before And After Plastic Surgery

1999. úgy tűnik, baljós év volt a válások szempontjából, ebből az évből származik ugyanis a drága válások listájának győztese: Alec Nathan Wildenstein amerikai üzletember, műkincskereskedő és versenylótenyésztő feleségének 3,8 milliárdot ítélt meg a válást kimondó bíróság, ez máig minden idők legnagyobbika, amit ráadásul még az infláció is megdobott. Bár Magyarországon főleg lélegeztetőgépre szeretnek mindent átszámolni, mi most inkább egy másik példát választunk: ha ma valakinek megítélne a bíróság 3,8 milliárd dollárt, aki 791 darabot tudna venni magának a világ jelenleg legdrágább, közúti forgalomban használható gyári autójából, a 4,8 millió dolláros Koenigsegg CCXR Trevitából. Vagy 15 darab Neymart. Bár az ex-feleség, Jocelyn Wildenstein arról híres, hogy a plasztikai sebészet nagy rajongója, az arcát elnézve pedig valószínűleg az összes pénzt erre költötte.

Forrás: Wikipedia

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló