Bulvár

Rémálom, a buszon megcsíp valami, majd látod: ágypoloskák lepték el az ülésedet

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.11 | 13:17

A járművön csak úgy nyüzsögtek a vérszívó potyautasok.

Még szerencse, hogy nem aludt el a buszon Crystal Lopez: a philadelphiai nő ugyanis egy horrorfilmbe illő környezetbe cseppent. Az ülése tele volt vérszívó életmódot folytató ágypoloskákkal, amelyek közül ráadásul egy meg is csípte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by El Bichólogo (@elbichologo) on

Ezek az állatok általában az ágyak repedéseiben húzzák meg magukat nappal, majd éjjel előmerészkednek, hogy egy jót lakmározzanak a szoba mély álomba merült gazdájának véréből. A sötétsárga, vörös és barna rovarok egyébként annyira nem veszélyesek, ugyanis betegségeket például nem terjesztenek, de a csípésüket azért kihagyná az ember az életéből.

 

View this post on Instagram

 

Bed bug colony #Cimicidae #Hemipteta #Arthropoda #PestinHotel #PestControlOperator #OriginPlatinum

A post shared by OriginPlatinum (@originplatinum) on

Most nem egy hálószobában történt meg a velük való találkozás, hanem egy városi buszon, Philadelphiában.

A 26-oson utaztam, hogy a Bridge streetnél átszálljak az 56-osra. Ekkor váratlanul egy égő, viszkető fájdalmat éreztem a bal karomon. Odapillantottam, és több ezer ágypoloska nyüzsgött az ülés háttámláján.

A nő azonnal felpattant és szólt a sofőrnek, aki ki is állt a forgalomból. Mindenkit leszállítottak a járatról, úgy vártak az ügy kivizsgálására.

 

View this post on Instagram

 

Bed bug #Cimicidae #Hemiptera #Insecta

A post shared by OriginPlatinum (@originplatinum) on

Mire odaért a felügyelet, addigra rajtam már kitört egy csúnya allergiás reakció is.

Igaz, a tömegközlekedés nem első osztályú repülőút, még Amerikában sem. De ha pici rovarokat vagy apró petéket, esetleg fekete pöttyöket (ami a székletük), illetve vérnyomokat látsz egy bútorszöveten, akár matracon, akkor lehet, hogy belefutottál egy ágypoloska-telepbe. Ha megcsípi valami a bőrödet, akkor az esély nagy a fertőzöttségre. Ha nem akarsz szkafanderben szunyálni, akkor a legjobb, ha profit hívsz ki, aki élősködők kiirtására szakosodott.

via GIPHY

A bogaras cuccokat legalább 60 fokon kell kimosni, vagy a szárítógépben 30 percig szikkasztani, magas fokozaton. De akár meg is válhatsz a matractól, ha már teljesen átjárták a kis dögök. Ha sajnálod kidobni, akkor műanyag borítással vond be, így megszűnik az apró lábak ki-be mászkálása. A buszon pedig alaposan nézz szét, javasolja az Unilad.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló