Bulvár

Egy szelfi buktatta le az anyát, aki kisbabát rabolt magának a sajátja helyett

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.28 | 13:48

1997 tavaszán egy fokvárosi kórházból nyom nélkül eltűnt egy kisbaba. Másfél évtizedig hiába kereste őt a hatóság és a család, míg nem döbbenetes igazságra derült fény.

“Ti ikrek is lehetnétek!”

Történt ugyanis, hogy a 17 éves Miché Solomont azzal kezdték cukkolni osztálytársai, hogy egy alsóbb osztályba járó lány, Cassidy Nurse egy az egyben úgy néz ki, mint ő. Miché eleinte nem törődött a dologgal, de amikor Cassidyvel véletlenül összefutottak a folyosón, rögtön felfigyeltek egymásra, idővel pedig a korkülönbség ellenére jó barátnők lettek. Mikor kérdezték, testvérek-e, nevettek: talán egy másik életünkben!

Egyszer egy közös szelfijüket Cassidy otthon is megmutatta, és édesanyja azonnal gyanút fogott: arra kérte lányát, kérdezze meg, barátnője nem 1997. április 30-án született-e. Mikor kiderült, hogy igen, az anya utánanézett a dolgoknak, és néhány nappal később Michét kihívták matekóráról, és az igazgatói irodában két szociális gondozó várta.

Nem is az vagy, akinek hiszed magad

Elmondták neki, hogy ő igazából nem Miché Solomon, ahogy eddig hitte, hanem Zephany Nurse, és akit a szüleinek hitt, azok nem a szülei, hanem két ember, aki őt elrabolta és rejtegette 17 éven át. Mikor Zephany azzal érvelt, hogy ez nem lehet igaz, mert ő 20 kilométerrel arrébb, egy másik kórházban született, kiderült, hogy ennek is utánanéztek, és ennek a születésnek semmi nyoma nincs.

Idővel természetesen a DNS-tesztet is elvégezték, ami mindent kétséget kizáróan igazolta a Nurse-családot, és Miché – azaz Zephany – édesanyját – vagyis elrablóját – elítélték. Tíz évre rácsok mögé került, amiből hat év van még hátra. Zephany apjához nem nyúltak, mivel nem bizonyítható, hogy ő tudott az ügyről.

A feltevések szerint Lavona Solomon valóban terhes volt, de vagy elvetélt, vagy halvaszülésre került sor, amit titokban tartott, és rabolt magának egy néhány napos csecsemőt, akit sajátjának vallott. Azt, hogy ezt a férj vagy éppen a gyermekvédelmi hálózat – védőnő, gyerekorvos – hogy nem vette észre, arról nem szól a
fáma.

A fiatal lány teljesen összetört

Zephany teljesen összetört: anyja, akit mindennél jobban szeretett, valóban azonban nem is az anyja, börtönbe került, apja, aki a hőse és a példaképe volt, helyzete bizonytalan, közben két idegen vadidegen ember öleli és csókolja, akikhez ő semmilyen formában nem kötődik. Akik azonban 17 éven át minden évben megünnepelték elveszett lányuk születésnapját, azután is, hogy elváltak egymástól.

A helyzetet nehezítette, hogy a történtekkor a fiatal lányt 3 hónap választotta el a születésnapjától, így akkor nem dönthetett, kivel akar élni. Egy ideig egy átmeneti otthonban maradt, majd – 18. születésnapja után – felmerült, hogy valamelyik szülőjéhez költözik, végül azonban annál a férfinél maradt, akit ő apjának hitt.

Könyv jelent meg a döbbenetes emberrablásról

Ma már Miché-Zephany, aki végül mégis csak a Miché nevet tartotta meg, de a Zephanyra is hallgat, kétgyerekes családanya. Továbbra is tartja a kapcsolatot a sokáig anyjának hitt Lavona Solomonnal, aki 120 km-re tőle tölti büntetését: képes volt számára megbocsátani. Tartja továbbá a kapcsolatot vérszerinti szüleivel és testvéreivel, köztük Cassidyvel is.

A történet aktualitását az adja, hogy a döbbenetes gyermekrablás története könyvben is megjelent: Zephany: Two mothers. One daughter címmel (Zephany: Két anya, egy kislány), Joanne Jowell tollából.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló