Design

A stílusos otthon titkai

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.02 | 11:48

Egy lakást vagy házat nehezebb stílusosan berendezni, mint gondolnánk. Legtöbben nagyon lelkesen vágnak bele, hiszen mindenképpen izgalmas feladatnak ígérkezik, azonban a bőség zavarában nagyon sokan hamar elvesznek. A lakberendezés valóban nehéz feladat, de ha felkészülsz rá, és időben gyűjtesz ötleteket, inspirációkat, esetleg kész tervvel állsz neki, akkor egyáltalán nem lehetetlen valóban hangulatos otthont varázsolni a lakásodból.

A legtöbb embernél ugyanakkor megvannak azok a tipikus hibák, amiket elkövetnek a berendezési tárgyak kiválasztása során. Igyekeztünk ezeket összeszedni, hogy Te már felkészültebben vághass neki az otthonod felszerelésének!

Ezek a leggyakoribb problémák:

  • Csak a funkció kap hangsúlyt. Egyértelmű, hogy nagyon fontos, hogy legyen hova rakni a meglévő tárgyaidat, holmijaidat, ezért a komódok, szekrények kiemelt szerepet kapnak. A hiba az, amikor kizárólag ezek kerülnek előtérbe: oda mehet egy nagy sarokszekrény, ide egy komód stb. Aztán körbenézel a helyiségben, és nem tetszik, valahogy nem áll össze, hiányos, pedig a bútorok nagyon szépek, és harmonizálnak. A gond az, hogy lemaradtak a részletek: a falilámpák, a falipolc, a képek, a növények, amik a hangulatot adják! Ezekről se feledkezz meg!
  • Csak az alap bútorokra szorítkozunk. Kellenek az előbb is említett szekrények, komódok, a TV-állvány, az ágyak stb. Ezekhez képest az olyan bútorok, mint a fésülködőasztalok, tálalószekrény, vitrin, egyáltalán nem tűnik létszükségletnek, de egyrészt, kényelmesebbé teszik a lakás használatát, másrészt, nagymértékben hozzájárulnak egy-egy helyiség karakteréhez. Ne csak azért vegyél bútort, mert muszáj: olyanokat is bátran vegyél meg, amik nem feltétlenül szükségesek, de úgy érzed, fokoznák a kényelmedet, és egyszerűen jól néznének ki a lakásodban.
  • Nem jó a világítás. Nem is hinnéd, hogy a világítás mennyit számít! Nagyon sokan leragadnak a mennyezeti lámpáknál, de ezek a legritkább esetben bizonyulnak elegendőnek. Asztali lámpák, állólámpák, falilámpák szükségesek lehetnek olvasáshoz, íráshoz, akár munkához, de sokszor a hangulatvilágítás is ezekkel oldható meg igazán. Ne becsüld alá a fény erejét, gondosan válaszd ki a lámpákat az otthonodba!

Tipp: ha épp lakberendezés előtt állsz, a neten található fotókon figyeld meg a részleteket, nézd meg alaposan, mi az, amitől megfog egy-egy helyiség – ha megvan, akkor már tudod is, miket keress a saját otthonodba!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Kultúra
Elhunyt Frank Tibor
  • szerző:nuus
  • 2022. 09. 17.
Autó
Vonat gázolt el egy autót Budapesten
  • szerző:nuus
  • 2022. 09. 12.