Egészség

Nem az ördögtől való: a jóga hatékony fegyver szorongás ellen

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.21 | 06:48

Egy friss kutatás szerint a jóga nem az ördögtől való, merthogy segítséget nyújthat mindazok számára, akik generalizált szorongásos zavarokkal küzdenek.

A Georgia State University munkatársai három olyan embert vizsgáltak, akik ezzel a problémával küzdenek. Az érdekelte őket, hogy a jóga vajon milyen hatással van a tünetekre, hatékony-e alternatív vagy éppen kiegészítő terápiás módszerként.

„Ez a mentális zavar kontrollálhatatlan szorongással jár a jövő miatt, ami számos fizikai tünettel, például izomfeszüléssel- és görccsel járhat. A páciensek emiatt sokszor képtelenek aludni, és hétköznapi életük, emberi kapcsolataik sérülnek emiatt” – mondja a kutatást vezető Jessica Morgan Goodnight.

A szakember szerint a pszichoterápia általában a szorongásos tünetek hatékony ellenszere, de nem igazán működik generalizált szorongásos zavar esetén. Éppen ezért a szakemberek folyamatosan keresik az alternatív és kiegészítő kezelési módszereket.

„A jóga e tekintetben ígéretes módszer. Két résztvevő esetében csökkent a napi aggodalmak száma, egyszerűen kevesebbet szorongtak a jóga hatására. A harmadik résztvevő rettenetesen szorongott, mielőtt jógázni kezdett, de a későbbiekben, több foglalkozás után könnyebben el tudott lazulni” – mondja Goodnight.

A szakember szerint a tényleges lehetőségek felmérése érdekében további kutatásokra van szükség, a jóga mindenesetre fontos opció lehet a gyógyulás felé vezető úton.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/janeb13-725943/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Bodrogi Gyula 120 évig akar élni
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 11.