Egészség

FFP2 maszk: ezt jó ha tudod róla

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.05 | 08:18

Ausztriában és Szlovákiában már kötelező az FFP2 maszk.

Március nyolcadikától – egyelőre – március 22-ig szigorodnak a magyarországi lezárások. Szlovákia és Ausztria már korábban meglépte, amit a magyarországi kormány csak most mert. A két országban már hosszabb ideje az FFP 2 típusú maszk is kötelező – ez itthon még nem így van. A sajtóhírek nyomán azonban egyre nő az érdeklődés az FFP2 maszk iránt. Az FFP, azaz

Filtering Face Piece magyar jelentése: arcvédő szűrőeszköz. Az FFP2 maszk

Síeléshez is jó az FFP 2 maszfotó: Pixabay

minősített munkavédelmi szájmaszk, megfelel az európai EN 149-es szabvány követelményeinek. Ezeket a védőeszközöket eredetileg olyan poros munkahelyeken használták, mint az élelmiszeripar vagy a bánya, a kovid viszont új felhasználási területet teremtett az FFP2 maszk számára. Az ilyen maszkok legalább 94 százalékban szűrik az aeroszol részecskéket.

Ha valaki azt mondja neked, hogy FFP2 helyett csak N95-ös,

KN95-ös vagy P2-es jelzésű maszkot tud adni, fogadd el – vedd meg nyugodtan, mert ugyanazt tudják. Az ilyen kategóriájú maszk három rétegű, szintetikus, nem szőtt anyagból készül, a rétegek közt filter- azaz szűrőréteg van. Az FFP2-es típus mellett szól, hogy az sokkal jobban szűr, mint a sima sebészeti maszk vagy a kendő. Hátrány lehet viszont, hogy fertőtleníteni mosással nem lehet, ezért környezetszennyezőbb, mint az orvosi maszk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló