Érdekes

Evett szobatársa kajájából, másnap a fiú minden végtagját amputálni kellett

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.26 | 12:18

Pedig szegény csak a maradékot ette meg, nem gondolta, hogy baj lehet belőle.

Kép: Pixabay

Aki lakott kollégiumban, tudja, hogy a világ legtermészetesebb dolga, hogy a szobatársak megosztják egymással a kajájukat. Ugyanez történt azzal a szerencsétlenül járt diákkal is, aki gyanútlanul megmelegítette barátja maradékát és megette.
Először nem gondolta, hogy bármi baja történt, hiszen csak egy felmelegített tésztáról volt szó, de másnap egyre furcsább tüneteket tapasztalt. A pulzusa az egekbe szökött és nagyon magas láza lett, amit semmi sem vitt le. Később már hasfájás és hányás is jelentkezett nála, valamint bőre lilára színeződött. Barátja ekkor vitte be a sürgősségire, ahol azonnal elkezdték vizsgálni és a véreredmények meglepő dolgot mutattak ki. A vérében Neisseria meningitidis nevű baktériumot találtak, amit a köznyelvben meningococcusnak is neveznek. 

Szervezete úgy kezdett el küzdeni a baktérium ellen, hogy vérrögök képződtek a testében, amelyek megrekednek a kis erekben, és elzárták a véráramlást.

A diák mind a 10 ujjának egy részét amputálni kellett, valamint kétoldali alsó lábszár amputációra is szükség volt. A baktérium nyállal terjed, így kerülhetett az ételbe is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló