Egészség

Most akkor a sajt egészséges vagy sem?

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.06 | 07:45

Noha számos aggasztó hír napvilágot látott a közelmúltban a sajt magas telítetlen zsír-szintjével kapcsolatban, a szakemberek többsége egyetért abban, hogy mégis csak érdemes sajtot fogyasztani. Igaz, kizárólag akkor, ha nem magában esszük.

(kép: Pixabay)

A kutatók a csak „francia paradoxonként” emlegetett jelenséget vizsgálták: a tényt, hogy a franciák körében nem magasabb a szívbetegségek aránya, mint más európai országokban, noha a franciák köztudomásúan ipari mennyiségű sajtot fogyasztanak.

„Nem ítélhetünk meg egyetlen élelmiszert sem kizárólag a tápanyagtartalma alapján, mivel jótékony hatásuk jórészt attól függ, milyen egyéb étel társaságában fogyasztjuk azt. A sajt például sokkal kevésbé van negatív hatással a vér koleszterinszintjére, mint ahogyan arra a telített zsírok arányából következtetni lehetne.

Ha a sajtot változatos, zöldségben gazdag ételek társaságában fogyasztjuk, fehérjetartalma miatt kimondottan egészséges. Igen fontos tulajdonsága, hogy segít megelőzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, ezért kár volna pusztán a negatív hírek miatt száműzni étrendünkből.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló