Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Egészség

Újabb súlyos sérülést okozott a haszontalan vaginagőzölés

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.15 | 07:45

Ismét kiderült egy divatos eljárásról, hogy valójában nem hogy nem egészséges, hanem kifejezetten káros is.

(kép: 123rf.com)

A vaginagőzölést több híresség is kipróbálta már, több nem is kell, hogy elterjedjen egy ilyen hóbort, a szakértők viszont már akkor felhívták a figyelmet, hogy súlyos égési sérülésekkel járhat az eljárás, ráadásul a meleg párás levegő kifejezetten ártalmas a hüvely számára, ami alap esetben köszöni szépen, jól karban tartja magát, belső tisztításra semmi szükség.

Most egy kanadai kutatás mutatott rá, hogy ez a kezelés egyre népszerűbb, ezzel együtt többen csúnyán megégették az érzékeny területeiket a forró gőzzel, amiről azt hiszik, hogy felfrissíti és feszesebbé teszi a hüvelyt. A tanulmány egy 62 éves nő esetét említi, aki másodfokú égési sérüléseket szenvedett, amikor kipróbálta a vaginagőzölést.

Sokan otthon guggolnak forró víz fölé, amibe gyógynövényeket áztattak, ezzel párhuzamosan viszont egyre több gyógyfürdőben is ajánlják a vendégeknek az eljárást bakteriális fertőzések ellen, vagy éppen a változó kor tüneteinek enyhítésére,

a tudósok szerint viszont semmilyen bizonyíték nincs a pozitív hatásokra.

Ellenkezőleg: a forró gőz akkor is káros a bőrre, ha nem égeti meg azt, ugyanis szárító hatása van. A meleg párás környezetben pedig a gombák is jobban szaporodnak.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló