Egészség

Kóstoltad már az új szuperzöldséget, a chayote-t?

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.07 | 15:45

Ahogy egyre jobban megismerjük a mexikói uborkát, egyre több kiváló tulajdonságára derül fény. Pedig már így is van neki rengeteg.

(kép: 123rf)

Az egymagvútökkel, trópusi tüskéstökkel rokon chayote, avagy mexikói uborka nevével ellentétben nem Közép-Amerikában, hanem Ázsiában és Afrikában őshonos, de már a szubtrópusi területeken is próbálkoznak a termesztésével. A korábban túl semleges íze miatt nem túl kedvelt tökszerű zöldségféle nemrég kezdte meg hódító útját, ugyanis egyre több pozitív tulajdonsága derül ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@roscph által megosztott bejegyzés,

A nedvességben és vitaminokban gazdag termést változatos módokon lehet elkészíteni, tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, kalóriában viszont szegény, és a kutatások egy sor egészségre gyakorolt pozitív hatását kimutatták. Alacsonyan tartja a koleszterinszintet, magas B6 és folsav tartalma támogatja a magzatok egészséges fejlődését. Fogyasztása segít a vérszegénység leküzdésében (sok benne a vas és a B2), és talán mondani se kell, hogy tökéletes fogyókúrás kaja.

Az egzotikus növénynek egyébként nem csak a termése fogyasztható, a levelei például segíthetnek a vesekövek és a magas várnyomás kialakulásának meggátlásában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

less.work.gardening (@less.work.gardening) által megosztott bejegyzés,

Forrás: drfarrahmd.com

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló