Gasztró

Csilivel a rák ellen

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.11 | 15:59

Számos „házi” módszerről röppent már fel, hogy rákölő hatású lehet, a csili-teóriát most indiai tudósok támasztják alá.

chili-499062_1920

 

Az ételre szórt csilipaprikában található vegyület úgy tűnik, rákapcsolódik, majd rést üt a kóros sejtek felszínén és végül elpusztítja őket. Legalábbis ez derült ki, egy egérkísérletet leíró, az American Chemical Society által jegyzett Physical Chemistry B. nevű magazinban megjelent tanulmányból, mely során a genetikailag módosított egerek emberi prosztatarák-sejteket kaptak. A tumorok egyötödükre csökkentek a kapszaicin nevű anyag hatására, amitől ugye veszettül erős a paprika, és amelyről már 10 éve is megállapították, hogy a rákos sejtekre nézve hatékony lehet.

Ez a vegyület felel az ízért és a hőhatásért, a prosztata daganat sejtjeivel szemben pedig kellően nagy adagban hatékony fegyver lehet, mellékhatás nélkül. Dr Ashok Mishra és Dr Jitendriya Swain szerint

a gyógyszerkutatás újabb fejezete kezdődhet, és akár tabletta, akár injekció formájában elkészülhet egy új vakcina.

Addig is, a csili fogyasztása a gasztronómiai élvezeten túl, a bélrák kockázatát is csökkenti.

A World Cancer Research Fund adatai szerint 2012-ben több mint 1 millió prosztata rák esetet regisztráltak.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Motor
Újabb retró motorral jön a Yamaha
  • szerző:nuus
  • 2020. 06. 16.