Gasztró

Öt élelmiszer a bevásárlólistádról, amiket apró élőlényeknek köszönhetünk

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.13 | 19:52

Néhány kedvenc ételünk és italunk létrehozásában apró élőlények, pontosabban mikroorganizmusok segítenek. Nélkülük nem lenne sör se.

Kenyér

A kenyérben azért vannak üregek, mert sütés közben az élesztőben lévő mikroorganizmus elkezd szén-dioxidot és más gázokat termelni.

Sör és bor

Itt is az élesztő a lényeg, ami a cukrot átalakítja alkohollá.

Joghurt

A tejet felmelegítik, majd lehűtik, így készül a joghurt, a tejben lévő baktériumnak és laktóznak köszönhetően.

Sajt

A sajt úgy jön létre, hogy baktérium kerül a tejhez.

 

Kombucha

Ez egy tea, aminek elvileg szuperereje van. Baktériumot és élesztőt vegyítenek a készítése során.

 

Nyitókép: pixabay.com

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...